Selamat Datang ke Laman Web Rasmi Pusat Perancangan Strategik, Risiko & Pengurusan Kualiti, Universiti Sultan Zainal Abidin

Fungsi Unit Kualiti

FUNGSI UNIT KUALITI

Unit kualiti SPaRQM terbahagi kepada dua (2) iaitu ;

1. Pengurusan Kualiti Akademik

• Membuat Semakan Dokumen Bagi Permohonan Program Akademik Baharu/ Permohonan Akreditasi Sementara (PA)/ Permohonan Akreditasi Penuh (FA)
  • Menguruskan Audit Dalaman Program Akademik di UniSZA
  • Menguruskan Audit Pembelajaran dan Pengajaran (PdP) Program Akademik di UniSZA